Biblia Investițiilor În Criptomonede - Nagy Nicoleta 2 стр.


De asemenea veți avea nevoie de:

 câteva strategii pregătite cu risc scăzut să intrați pe piață

 abilitatea de a filtra conținut și informații din jurul vostru

 să comunicați cu comercianți mai experimentați de pe piața criptomonedelor și să-i „spionați“

 gestionarea riscurilor

 un audit de la un contabil cu experiență.

Și acum ceea ce trebuie să vă amintiți întotdeauna: orice investiție pe piața criptomonedelor ESTE UN RISC. Dacă nu sunteți pregătit să acceptați acest lucru, nu vă obosiți să încercați. Orice opinie sau estimare a dezvoltării unei anumite monede, fiabilitatea ICO-ului (acest lucru va fi discutat mai târziu) este doar o atitudine părtinitoare. Nu există o singură persoană pe tot globul, care ar putea da o garanție irefutabilă de dezvoltare. Nu există nici decizii absolute nici garanții de sută la sută. Eu sau oricine altcineva vă putem da doar sfaturi, nu garanții.

Sunteți singura persoană responsabilă pentru fiecare decizie. Deci nu trebuie să învinuiți ulterior o sursă de pe internet unde citiți despre perspectivele unor valute, sau un prieten care va recomandat un ICO de încredere, sau chiar pe mine pentru eventualele pierderi financiare! Eu, ca autor al acestei cărți, voi împărtăși gândurile mele despre criptomonede de încredere. Cu toate acestea, este doar opinia mea subiectivă, din nou, numai în acest moment. Prin urmare, dacă sunteți genul care dă vina pe alții pentru posibilele voastre eșecuri, mai bine închideți această carte imediat și nu pierdeți timpul.

Piața criptomonedelor se schimbă în mod constant. Prin urmare, atunci când avem de-a face cu tranzacționarea criptomonedelor, trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilitatea deciziilor luate și să ne amintim întotdeauna că nu se poate câștiga fără să ne asumăm riscuri. Da, există strategii mai puțin riscante, dar exist risc în orice caz. Investiți doar suma pe care sunteți dispuși să o pierdeți fără prea multe regrete.

Și acum, puneți cartea deoparte și notați cele două reguli pe care nu trebuie să le încălcați vreodată:

1 Nu investiți până la ultimul bănuț.

2 Păstrați o rezervă de bani pentru a profita de oportunități.

Și, în cele din urmă, începătorii trebuie să învețe câteva lucruri de siguranță:

 Când tranzacționați pe bursă, protejați-vă contul cu autentificarea cu doi factori și păstrați-vă numele de cod privat.

 Parola trebuie să aibă cel puțin 26 de caractere; un generator special de parole vă poate ajuta cu una.

 Nu țineți niciodată toți banii într-un singur schimb sau într-un singur portofel.

 Tranzacționați numai cu schimburi încercate și adevărate.

 Nu utilizați puncte de acces publice pentru a tranzacționa pe piața criptomonedelor.

Capitolul 2: Principii De Bază Ale Criptomonedei Și Batman-Ul Vremurilor Noastre

Să abordăm subiectul pornind de la sectorul bancar.

Întregul sistem bancar în zilelor noastre, indiferent de țară, este stabilit în așa fel încât să nu deținem proprii noștri banii. Băncile centrale din orice stat dețin monopolul asupra emisiilor, prevăzut prin legislație, creând o piedică pentru legalizarea criptomonedelor.

Bani Fiat este un termen folosit de comunitatea criptomonedelor pentru a desemna o monedă fără valoare intrinsecă ca bani prin reglementări guvernamentale sau legi (dolar, euro etc.).

În teorie, această monedă ar trebui să fie asigurată de cel puțin acele bunuri, produse sau servicii care sunt produse pe teritoriul unei anumite țări (PIB), astfel încât fiecare cetățean al țării să își poată schimba banii personali pentru produse. Toate băncile țării, de asemenea, folosesc aceeași monedă, iar banca centrală promite să-și mențină stabilitatea și fiabilitatea. Astfel funcționează în teorie, dar nimeni nu poate garanta de fapt stabilitatea monedei.

Guvernul unei țări este principalul client pentru toate bunurile și serviciile pentru populație, și anume unul dintre cei mai mari angajatori. Este, de asemenea, cel mai mare client pentru construcția de drumuri, case, spitale, școli etc. Aceasta reprezintă partea leului din PIB-ul fiecărei țări în parte. În consecință, guvernul asigură viața populației – plătește pensii și beneficii sociale. Toate aceste fonduri sunt luate de la banca centrală, care poate emite bani și finanța guvernul.

O normă numită relaxare cantitativă a fost odată pusă în aplicare în SUA și mai târziu chiar răspândită în Europa și Japonia. Datorită acestui fenomen, suma de bani din lume a crescut foarte mult, în timp ce puterea de cumpărare a dolarului a scăzut în ultimii 100 de ani cu 95%. Această tendință continuă. Cu cât există mai mulți bani, cu atât le scade valoarea.

Este important să știm că fiecare tip de monedă se confruntă cu inflația, ceea ce indică deprecierea monedei de-a lungul timpului. Cu alte cuvinte, inflația este viteza de circulație a banilor. Economia țării are propriile cicluri pe măsură ce oamenii iau împrumuturi și apoi le plătesc înapoi.

Nu pot să nu menționez aceste împrumuturi. În SUA, ratele dobânzilor la împrumuturi sunt în medie de 1%. Au rămas la nivelul zero pentru o lungă perioadă de timp în trecut. Băncile centrale au emis bani și au cumpărat active financiare și, în consecință, oamenii săraci au rămas săraci, iar cei care au avut active financiare, acțiuni sau proprietăți imobiliare au făcut profit constant. De aceea, fiecare criză îi face pe cei săraci și mai săraci și pe cei bogați și mai bogați. Aceste procese duc la o stratificare foarte puternică a populației. Cu toate acestea, din păcate, așa funcționează economia și ne apropiem de un fel de fundătură, după cum afirmă mulți analiști financiari. Toate acestea pentru a demonstra că băncile centrale nu se descurcă foarte bine cu funcția lor.

Așa că oamenii au început să caute o modalitate alternativă de a păstra valoarea banilor. Dacă nu să se înmulțească, cel puțin să nu piardă. De aceea, mulți oameni investesc în aur, instrumente cu venit fix, acțiuni etc. În același timp, economia a început să se dezvolte rapid după ce a apărut Internetul, astfel încât oamenii și-au dat seama că nu trebuie să dețină bani în formă fizică acum. Astfel, a apărut conceptul de monedă electronică.


Ideea de a crea o monedă digitală precum Bitcoin nu este complet nouă. Cu toate acestea, există o diferență între Bitcoin și alte tipuri de bani digitali. Dacă utilizați astfel de sisteme de monedă electronică precum PayPal, Western Union sau Skrill, finanțele voastre sunt stocate în aceleași companii. În acest caz, avem de-a face cu gestionarea centralizată a banilor, adică soarta banilor depinde de deciziile anumitor persoane din aceste companii. Nu aveți nici o putere de a influența aceste decizii.

Avantajele criptomonedei

Criptomoneda este un lucru destul de diferit. Această monedă descentralizată se caracterizează prin independența față de un singur centru de procesare a tranzacțiilor. Este foarte dificil de urmărit tranzacțiile cu criptomonede și imposibil să fie anulate. Folosind acest tip de monedă, două persoane pot efectua o tranzacție de cumpărare și vânzare direct pe Internet, fără a recurge la centrul tranzacțiilor financiare.

Dar să discutăm mai detaliat avantajele criptomonedei față de banii fiat. Aceste avantaje sunt evidente!

 Standarde de emisie și circulație: criptomoneda este stabilită o singură dată și este inviolabil, în timp ce standardele pentru banii fiat sunt schimbate în mod arbitrar de către băncile centrale.

 Articolul este direct: criptomoneda trece de la rețea la participant, în timp ce banii fiat circulă de la banca centrală la bănci, de la bănci la companii și numai de la companii la participanți.

 Fluxul de fonduri: direct pentru criptomonede; prin bănci, sisteme de plată și numerar pentru banii fiat.

 Numărul de participanţi: 5 milioane pentru criptomonede; 7 miliarde pentru banii fiat.

 Viteza tranzacției: mare pentru criptomonede; mică pentru banii fiat.

 Anonimatul: întotdeauna posibil pentru criptomonede; uneori posibil când se folosește numerar pentru banii fiat.

 Inflația: imposibilă numai pentru criptomonede; o realitate constantă pentru banii fiat.

 Volatilitatea valorii: mare pentru criptomonede; mică pentru banii fiat.

Inventatorul Bitcoin-ului și de ce este Batman-ul timpurilor noastre

În mijlocul crizei financiare globale din 2008, cineva sub numele de Satoshi Nakamoto a conceput Bitcoin-ul și a creat implementarea sa inițială de referință. El a lansat primul software Bitcoin care a lansat rețeaua și primele unități ale criptomonedei Bitcoin. Bitcoin a devenit un nou tip de monedă digitală, care a fost foarte diferită de toate celelalte. Principala diferență constă în faptul că este descentralizată. Prin urmare, fiecare participant nu îi poate influența soarta.

Următoarea întrebare apare. Există o mulțime de oameni în rețea, nu se cunosc și este logic că nu au încredere unul în altul. Deci, cum pot fi siguri că plățile vor fi efectuate și banii lor nu vor fi furați? Cu toate acestea, totul a fost gândit în avans de Satoshi Nakamoto și descris cu atenție de mine în cartea Mastering Bitcoin for Starters. Este suficient să spunem că viziunea lui Nakamoto pentru o monedă descentralizată a fost adevărată, rezolvând multe probleme.

Apropo, identitatea lui Satoshi Nakamoto este încă învăluită în mister. Mai multe încercări au fost făcute să o dezvăluie, deoarece unii oameni cred că Satoshi Nakamoto este mai degrabă un grup de oameni, decât o singură persoană. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste încercări nu s-a dovedit să aibă succes.

Capitolul 3: Bitcoin Și Mineritul

Pentru a înțelege esența Bitcoin-ului, trebuie să vorbim puțin de subiectul mineritului. Vă voi spune despre minerit ca strategie de investiții mai târziu, dar pentru moment să luăm în considerare doar mineritul în ceea ce privește apariția Bitcoin-ului.

Cu câțiva ani în urmă, mulți oameni au văzut mineritul, producerea criptomonedei sau a Bitcoinurilor, ca un fel de hobby. Mulți au jucat acest joc până când s-a întâmplat faimoasa situație cu pizza. Acea zi este cunoscută sub numele de Ziua Pizza în comunitatea criptomonedelor. Pe 22 mai 2010, un constructor a plătit un utilizator al forumului Bitcoin 10.000 BTC pentru două pizza. Pe atunci, Bitcoin era aproape lipsit de valoare. Aceste două pizza l-au costat pe utilizator aproximativ 25 de dolari. În prezent (octombrie 2017), un Bitcoin costă mai mult de 5.000 de dolari. Poți calcula cu ușurință că cele două pizza l-au costat pe acel tip milioane de dolari.


Aceea a fost prima dată când Bitcoin a pătruns în lumea reală.


Această diagramă arată că Bitcoin-ul a avut suișuri și coborâșuri. Cu toate acestea, a crescut mult din 2016.

Bitcoin a fost exploatat pentru prima dată la scară industrială atunci când valoarea sa a început să crească. În primul rând, au fost folosite calculatoare pentru a mina Bitcoin. Mai târziu, minerii au început să folosească plăci grafice pentru a forma blocurile. Acum, folosesc echipament specializat numit ASIC. Cele mai mari astfel de ferme sunt acum situate în China.

Cum funcționează procesul minier

Mineritul este procesul de producere a noilor criptomonede sau bitcoinuri. Să vedem cum funcționează mineritul. Când, de exemplu, trimiteți bani din portofelul vostru în portofelul altei persoane, tranzacția se încadrează în așa-numita "mempool". Mempool Bitcoin este o colecție a tuturor tranzacțiilor care așteaptă să primească o confirmare a rețelei. Minerii, ghidați de propriile principii, colectează tranzacții în blocuri specifice și apoi încearcă să le introducă în Blockchain. Fiecare bloc din Blockchain se generează la fiecare zece minute.


Acesta este modul în care vedem tranzacțiile Bitcoin.


Așa este cum le vede un computer.


Minerul primește o recompensă pentru mineritul unui bloc. În prezent, recompensa este de 12 bitcoini. Dacă introduceți un bloc bine format în sistem, veți primi o astfel de recompensă. Apropo, primul bloc (Geneza) a fost creat de Satoshi Nakamoto. Orice persoană îl poate găsi și obține 50 de bitcoini pentru el. În zilele noastre recompensa pentru un bloc bine format începe să scadă. Se spune că va cădea la o valoare infimă până în 2140.

Într-o zi, minerii și-au dat seama că nu era profitabil să mineze. Probabilitatea de a găsi un astfel de bloc depinde de "rata hash" sau de cât de puternică este mașina minerului de Bitcoin. Cu anumite valori acceptabile, dacă să spunem, rata ta hash reprezintă 10% din rata totală de hash, veți putea găsi astfel de blocuri cu o probabilitate de 10% și veți primi recompensa. Deci, dacă minați doar folosind laptop-ul acasă, nu veți găsi niciodată un bloc nou. Prin urmare, pentru a obține o recompensă mai stabilă, minerii s-au unit în așa-numitele grupuri miniere. Folosesc rata lor hash în grup pentru a face profituri mai regulate.

Acum mulți mineri au început să se gândească: De ce să minez dacă pot cumpăra Bitcoin? De asemenea, este o idee bună, deoarece valoarea Bitcoinului este determinată numai de credința celor care o folosesc, în timp ce costul este determinat de cerere. Dacă nimeni nu cumpără Bitcoin de la tine, nu valorează nimic. Prin urmare, atâta timp cât oamenii văd această tehnologie ca pe o oportunitate de a o folosi anonim, de a face plăți mari și așa mai departe, valoarea Bitcoinului va câștiga avânt.

Nu mă voi concentra pe Bitcoin în sine în detaliu, deoarece am dedicat cartea anterioară, Mastering Bitcoin pentru începători, acestui subiect. Pentru moment, voi vorbi despre avantajele Bitcoinului, care încă ridică unele întrebări.

Primul avantaj sunt costurile scăzute ale tranzacției. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că Bitcoin nu este suficient de bun pentru plăți mici. Dacă transferi cuiva 1 milion de dolari, te va costa un penny. Dar, dacă decideți să plătiți pentru o cafea, tarifele vor fi mari în comparație cu costul cafelei.

Al doilea avantaj este viteza mare cu care se procesează tranzacțiile. Iată, de asemenea, unele impedimente. Fiecare bloc din Blockchain se generează la fiecare zece minute, adică cea mai rapidă tranzacție posibilă durează zece minute. Pare destul de rapid în comparație cu transferul SWIFT într-o bancă, care poate dura 2-4 zile. Cu toate acestea, Visa și MasterCard sunt mult mai rapide. Pot procesa de zeci de mii de ori mai multe tranzacții pe unitate de timp decât Bitcoin. De asemenea există acum alte tipuri de criptomonede care au fost dezvoltate să fie mai rapide decât Bitcoin.

Al treilea avantaj este pseudo-anonimatul participanților. Am studiat deja că oricine poate urmări toate tranzacțiile din rețea. Dacă cunoașteți proprietarul exact al unui portofel, puteți urmări absolut toate tranzacțiile efectuate din el. Astfel, nu se poate spune că Bitcoin este în absolut anonim. De îndată ce cineva reușește să-ți potrivească adresa cu personalitatea, anonimatul dispare. Dar dacă urmați așa-numita "igienă a internetului", ceea ce înseamnă că nu arătați portofelul nimănui, atunci practic tranzacțiile nu pot fi urmărite. Ar trebui să menționez, totuși, există și alte criptomonede care sunt mai anonime decât Bitcoin.

Apropo, dacă doriți să rămâneți anonim atunci când faceți tranzacții în rețeaua Bitcoin, acest lucru este deja posibil. Există multe servicii care spală Bitcoini. Se numesc "servicii de amestecare" și sunt folosite pentru a amesteca fondurile cuiva cu bitcoini altora, intenționând să confunde traseul la sursa originală a fondurilor. După cum vedeți, au apărut noi tehnologii să intensifice anonimatul criptomonedelor.

Și, acum mai mult de 16 milioane de bitcoinuri circulă în lume, în timp ce un total de 21 de milioane vor fi minate. Astfel de cifre sunt programate de algoritmul rețelei în sine. Cantitatea limitată de Bitcoin face imposibilă inflația acestei monede. Această monedă nu se depreciază în timp, deoarece se va emite doar o anumită cantitate. Bitcoin are chiar și un model deflaționist: mulți oameni își pierd monedele uitând parola portofelului sau trimițând bani la adresa greșită. Prin urmare, numărul de bitcoinuri va scădea treptat.

Назад Дальше