Aprendre Flash CS5 amb 100 exercicis pràctics - MEDIAactive 7 стр.



IMPORTANT

Si converteix una instància dun mapa de bits en un gràfic vectorial, aquest ja no apareixerà vinculat a la imatge importada. Aquesta última podrà ser eliminada del panell Biblioteca sense que el gràfic vectorial pateixi cap tipus dalteració.



1 Canviï el zoom a lopció ajustar a finestra i seleccioni una de les instàncies dimatge situades en el document a lexercici anterior.

2 Utilitzarem amb aquesta instància un mètode de conversió que ens doni com a resultat un gràfic vectorial independent que presenti clarament laspecte dun dibuix. Per a això, obri el menú Modificar, polsi sobre lopció Mapa de bits i faci clic sobre lopció Trazar mapa de bits. El camp Área mínima estableix el nombre de píxels circumdants que han de ser considerats a lassignació dun color.

3 El quadre de diàleg Trazar mapa de bits presenta una sèrie de paràmetres modificables, en funció de laspecte que volem que presenti el gràfic vectorial producte de la conversió. Al camp Umbral de color, introdueixi el valor 80. El valor del quadre Umbral de color, que pot estar comprès entre 1 i 500, és el paràmetre que utilitza el programa per comparar el color de dos píxels

4 Al camp Área mínima, insereixi el valor 5 perquè el programa assigni un mateix color a un nombre més gran de pixels.

5 Faci clic al botó de punta de fletxa del camp Umbral de esquina, seleccioni lopció Pocas esquinas.

6 El quadre desplegable Ajustar curva serveix per indicar com han de ser els contorns del gràfic generat. Polsi el botó de fletxa daquest quadre i seleccioni lopció redondeado i polsi el botó Aceptar per donar inici al procés de conversió de la imatge. El quadre desplegable Ajustar curva serveix per indicar com han de ser els contorns del gràfic generat. Com més suaus siguin les corbes menys sajustarà el contorn del gràfic al de la imatge original. El quadre desplegable Umbral de esquina permet determinar si es mantenen les vores afilades de la imatge original o se suavitzen.

7 Després daquest procés la instància queda convertida en una forma de Flash. En contenir menor informació, el gràfic vectorial generat presenta una grandària menor, però ha perdut gran part de la definició de larxiu original. Per observar millor el seu aspecte, faci clic a linstància de la imatge situada a la seva dreta.

8 La nova conversió ha distorsionat la imatge i ha reduït el nombre de colors que presentava. El nou gràfic vectorial queda desvinculat de la imatge que conté la Biblioteca, i pot ser editat com un farciment creat amb les eines de dibuix de Flash. Amb la segona instància de la imatge, obri el menú Modificar i seleccioni el comando Separar per convertir la instància en un farciment. Lús del comandament Separar no és exclusiu dels mapes de bits, per la qual cosa no es troba disponible en el submenú que conté aquesta opció.

Lopció Separar sexecuta immediatament i la imatge queda convertida en un farciment de Flash amb la particularitat que conserva encara el vincle amb la imatge de què procedeix, el mapa de bits emmagatzemat a la Biblioteca. Aquest vincle permet que el farciment en què sha convertit la instància conservi els atributs de color de la imatge original.


IMPORTANT

Per comprovar si una imatge sha convertit en farcit i, per tant, pot ser manipulada com a tal, dirigeixis al panell Propiedades, concretament a la secció Relleno y trazo.



017

UNA FORMA TRAÇADA O SEPARADA dun mapa de bits passa a ser considerada com un farciment per part de Flash. El programa presenta una sèrie dopcions que faciliten el suavitzat del contorn del farciment creat i loptimització de les corbes presents en els seus diferents fragments, diferenciats pel color dels mateixos.


IMPORTANT

Laplicació del comandament Suavizar bordes de relleno permet la creació descenaris, fragments de farciment amb contorns corbs diferenciats, a partir duna forma. El seu ús en gràfics amb molts detalls pot augmentar la grandària de larxiu dun document de Flash.

1 Amb la segona imatge seleccionada, la que, com recordarà, vam convertir en farciment, desplegui el menú Modificar, polsi sobre lopció Forma i seleccioni el comandament Suavizar bordes de relleno. El camp Distancia, el primer dels paràmetres definibles, indica la quantitat de píxels als quals afectarà laplicació del suavitzat

2 Automàticament es visualitza el quadre de diàleg del mateix nom. Al camp Distancia, introdueixi la xifra 20.

3 El camp Número de escenarios controla la quantitat de corbes utilitzades per a laplicació de lefecte. En aquest camp, insereixi el valor 1. Les opcions disponibles en el camp Dirección són idèntiques a les que presenta el quadre de diàleg Expandir relleno: Expandir i Hundir.

4 Es pot seleccionar la direcció en què saplicarà lefecte. En aquest cas volem que la forma seleccionada sexpandeixi el nombre de píxels indicats al quadre Distancia. Comprovi que lopció Expandir està seleccionada i polsi Aceptar.

5 La imatge sexpandeix. Els nous píxels conserven els atributs de color del mapa de bits original i les cantonades de la imatge sarrodoneixen. Laplicació daquest modificador sobre formes amb molts detalls pot ocasionar laugment de la grandària del document. Per esmenar aquest problema, Flash permet ajustar el nombre de corbes de les formes a fi doptimitzar-les. Vegem què succeeix en intentar optimitzar una imatge separada dun mapa de bits. Obri el menú Modificar, seleccioni lopció Forma i, en el submenú desplegat, polsi sobre el comandament Optimizar.

6 Aquesta acció ens condueix al quadre de diàleg Optimizar curvas. La Intensidad de optimización pot definir-se introduint el valor adequat o lliscant el ratolí polsat en aquest camp. Introdueixi el valor 70 i polsi el botó Aceptar.

7 Atès que al quadre de diàleg Optimizar curvas es trobava marcada lopció Mostrar mensaje con totales, apareix una finestra dadvertència en què sinforma del grau doptimització que es va a aplicar. Faci clic també a Aceptar. Com més gran és el valor dintensitat doptimització, més dràstica és leliminació de corbes sobrants.

Loptimització només saplica a les cantonades de la forma i no altera el contingut del farciment, ja que aquest no té corbes. En seguir aquesta forma vinculada als atributs de color del mapa de bits de la Biblioteca, el seu farciment es considera una forma unitària.


IMPORTANT

Els tres primers comandaments del submenú Forma permeten millorar el resultat dels dibuixos en els quals apareixen corbes. Lopció Suavizado avanzado modera les corbes, reduint les seves imperfeccions. Lopció Enderezado avanzado efectua una sèrie de petits ajustos a les línies i les corbes ja dibuixades (no actua sobre els segments rectes), de manera que les línies resultants proporcionen una sensació més estilitzada. Finalment, lopció Optimizar afina les línies corbes i els contorns de farcit reduint el nombre de corbes utilitzades per definir-los


018

FLASH DISPOSA DUNA EINA que permet incloure text, el contingut i del qual aparença poden ser modificats durant la seva introducció o després de la mateixa. En crear un text nou, Flash empra els atributs del text predeterminats pel programa.


IMPORTANT

Quan crea un text nou, Flash utilitza els atributs del text predeterminats pel programa. Per canviar els atributs de font o paràgraf del text existent, cal haver-lo seleccionat abans. Quan tinguem text seleccionat, els atributs es modificaran mitjançant el panell Propiedades.


1 Començarem aquest exercici dibuixant una figura per comprovar el comportament dels textos. Faci clic sobre leina Rectángulo del panell Eines i traci aquesta figura en algun punt del document.

2 Una lletra T majúscula identifica leina Texto al panell Eines. Activi aquesta eina i faci clic al centre del rectangle dibuixat.

3 Automàticament apareix una caixa de text amb el corresponent cursor dedició. Escrigui directament la paraula disseny i activi leina Selecció per comprovar laspecte.

4 La paraula introduïda es mostra dins un marc rectangular blau, que representa la selecció del bloc de text que la conté. Cada bloc de text dun document funciona de manera independent i els seus atributs poden ser modificats des de lapartat Carácter del panell Propiedades. Polsi el botó de fletxa del quadre Familia i elegeixi la font que vostè prefereixi. Flash predetermina que els textos introduïts siguin de tipus estàtic. El quadre desplegable Tipo de texto, en la part superior del panell Propiedades permet canviar aquesta disposició.

5 El camp Estilo permet elegir a partir dun desplegable un atribut de text, com a negreta o cursiva. Desplegui el camp Estilo i elegeixi lopció Bold Italic, per exemple.

6 Cada font presenta uns caràcters diferenciats, tant en estil com en grandària. La grandària dels textos, igual que el grossor dels traços, ve indicat en punts (independentment de les unitats de regle que presenti larxiu). Faci clic al camp Tamaño de fuente i introdueixi el valor 16.

7 Per canviar el color del text, polsi sobre la mostra del quadre Color i seleccioni amb un clic el color que prefereixi de la paleta emergent.

8 Tingui en compte que els atributs seleccionats saplicaran a tots els textos introduïts a partir daquest moment. Activi leina Texto polsant sobre ella al panell Eines i faci clic fora del rectangle per crear un nou bloc de text.

9 Escrigui novament la paraula disseny i activi leina Selecció.

10 La paraula introduïda presenta els atributs de font seleccionats per al bloc anterior. Per acabar aquest exercici, polsi la punta de fletxa del quadre Color del text i, en la paleta emergent, faci clic sobre la mostra de color negre de la primera columna.


IMPORTANT

No és necessari seleccionar el bloc de text per canviar els seus atributs. Durant la introducció del text, com en tots els programes destinats a ledició daquest tipus delements, és possible alterar les característiques del mateix.

IMPORTANT

No és necessari seleccionar el bloc de text per canviar els seus atributs. Durant la introducció del text, com en tots els programes destinats a ledició daquest tipus delements, és possible alterar les característiques del mateix.


019

TLF RESPON A LES SIGLES DE TEXT LAYOUT FRAMEWORK, el nou tipus de text predeterminat en Flash CS5. Aquest tipus de text permet editar textos i manipular-los com si treballés amb un programa de maquetació, de fet és el mateix motor de text utilitzat per InDesign

1 Abans de començar descarregui larxiu Text.fla i obril amb Flash CS5

2 Veurà que aquest arxiu conté un text que utilitzarem per conèixer el nou motor de text. Si utilitza leina Texto per editar-lo haurà de seleccionar la part del text que li interessa, al contrari si utilitza leina Selección els canvis saplicaran a tot el text. Seleccioni el quadre de text amb leina Selección. Per defecte els textos salineen a lesquerra del bloc en el qual es troben inclosos. El botó Alinear a la izquierda es mostra actiu, per tant, al panell de propietats.

Назад Дальше